Kuchnia kubańska: Przepisy na ropa vieja i moros y cristianos
Warzywa, owoce i grzyby mogą wywodzić się z różnych źródeł. Oczywiście te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są jednak nieco droższe od innych. Dzieje się tak, ponieważ hodowcy, jacy zajmują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą również liczyć się z pokaźniejszym ryzykiem zniszczenia artykułów przez przeróżnego rodzaju owady. Ekologiczne jarzyny i owoce nie są w stanie być kropione środkami chemicznymi. To wszystko powoduje jednak, że mają z pewnością dużo lepszy smak i zapach – wypróbuj Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To naturalnie dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe towary. Z reguły na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej aniżeli artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Też truskawki nie są wielkie i nie wyglądają tak samo. Podobnie jest z jabłkami. Te ekologiczne przeważnie mają bledszy, mniej równomierny kolor. Należałoby się niemniej jednak tym nie zrażać. Artykuły wyhodowane przy estymie zasad uprawy ekologicznej z pewnością mają bardziej intensywny aromat oraz smak, którego brakuje wszystkim innym.
1. Zajrzyj tutaj
2. Dowiedz się więcej
Kuchnia włoska: Przepisy na carbonarę i tiramisu